Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Προκρούστιες» λογικές και πρακτικές «μεζούρας» στη νέα λίστα των «Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων»


του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη

Με αφορμή τη δημοσίευση της νέας λίστας για τα «Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα», η οποία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ποσοτικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις αγνοώντας τόσο τα σχετικά επιστημονικά πορίσματα όσο και τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης – Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Χωρίς αμφιβολία ο πραγματικός εξορθολογισμός της λίστας των «Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ)» αποτελεί βασική προϋπόθεση κοινωνικής δικαιοσύνης και αναγκαία «διαρθρωτική αλλαγή» για την ελληνική αγορά εργασίας. Σκοπός κάθε αναθεώρησης πρέπει να είναι η απόλυτη κάλυψη όλων των εργαζομένων που εκτίθενται σε επαγγελματικούς κινδύνους ή συνθήκες που επιφέρουν πρώιμη φθορά στην υγεία τους.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί αυτό το κορυφαίο ζήτημα να αντιμετωπίζεται με «προσκρούστιες» λογικές και πρακτικές «μεζούρας», όπως αυτές που διατρέχουν τη νέα «λίστα». Το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να υπολογίζει σχετικές επιστημονικές μελέτες αλλά και τις αποφάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, ολοκληρώνει το αριθμοκεντρικό «μαγείρεμα» των τελευταίων μηνών εκτοπίζοντας βίαια 165.000 εργαζόμενους από το ασφαλιστικό καθεστώς των «ΒΑΕ». Κατά αυτόν τον τρόπο εξαιρούνται ειδικότητες, όταν δεν αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες εργασίας όντως βελτιώθηκαν και συντρέχουν επιστημονικά κριτήρια για την μη συμπερίληψή τους. Αυτοί που πραγματικά πλήττονται ξεπερνούν τις 200.000, αν συνυπολογίσει κανείς και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στους συγκεκριμένους κλάδους, την ώρα που η εφαρμογή της νέας ρύθμισης θα στερήσει σημαντικούς πόρους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο την προοπτική της βιωσιμότητας και της κοινωνικής τους επάρκειας.

Το εργατικό δυναμικό της χώρας συνολικά μπαίνει για μια ακόμη φορά σε δεύτερη μοίρα καθώς το Υπουργείο αντιμετώπισε τη λίστα των «βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων» αποκλειστικά και μόνο με όρους μείωσης του εργασιακού κόστους θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τόσο τη νομοθετική κάλυψη του κενού που αφορά την ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου και της επαγγελματικής ασθένειας, όσο και την ανάγκη σύστασης εθνικού φορέα επαγγελματικού κινδύνου, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι «στατιστικά στοιχεία» και η διασφάλιση της υγείας τους δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο «διαπραγμάτευσης» και ποσοτικών περιορισμών, δεν «αυξομειώνεται» κατά το δοκούν.”


«Βατερλό» για τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το 2011


«Μνημείο» φτώχειας και ανεξέλεγκτης κοινωνικής χρεοκοπίας ο Προϋπολογισμός του 2012

Τα επίσημα στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι μια ακόμη ηχηρή ομολογία αποτυχίας της καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής του «Μνημονίου».
Η ύφεση ανακυκλώνεται και η «μαύρη τρύπα» ξεπερνά πλέον τα 3δις €, την ώρα που η κοινωνία οδηγείται σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και η πραγματική οικονομία στην οριστική κατάρρευση.
Οι δυσβάσταχτες θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο και το «ναυάγιο» της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δημιουργεί μια χώρα «φτωχών».
Τα κρατικά έσοδα μειώνονται και οι δαπάνες αυξάνονται παρά την καθημερινή εισοδηματική «αφαίμαξη» των εργατικών νοικοκυριών, τις «φοροεπιδρομές», τα «μόνιμα χαράτσια» και την απάνθρωπη ταύτιση των δημοσίων αγαθών με «κεφαλικούς φόρους».
Αλλά και ο Προϋπολογισμός του 2012 κινείται στο γνωστό δόγμα (ΠΑ)ΣΟΚ «άλλοι σπέρνουν και θερίζουν, άλλοι τρων’ και μαγαρίζουν». Δεν είναι Προϋπολογισμός βιώσιμης διακυβέρνησης αλλά μέθοδος «οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης».
Με όχημα το δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα» εκτοξεύει το κοινωνικό έλλειμμα στα ύψη. Επενδύει σε κοινωνικά ερείπια και οικονομικά συντρίμια, «στρώνοντας το χαλί» για το «ξεπούλημα» της εθνικής μας περιουσίας.
Η ακραία λιτότητα κλιμακώνεται δίνοντας τη «χαριστική βολή» στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τα «μόνιμα και νόμιμα φορολογικά υποζύγια» υποχρεώνονται για ακόμη μια φορά να καλύψουν περισσότερο από το 60% των κρατικών εσόδων.
Το κράτος πρόνοιας καταρρέει, η κοινωνική δικαιοσύνη καταργείται και η «σφαγή» της μέσης ελληνικής οικογένειας συνεχίζεται. Το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» υπάρχει μόνο ως αναφορά...όταν η ανάπτυξη μοιάζει με «άγνωστη λέξη».
Οι εργαζόμενοι της χώρας έχουμε ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση, που στερούν από τις οικογένειές μας την αξιοπρέπεια για το «σήμερα» και την προοπτική για το «αύριο».
Η 1η του Δεκέμβρη είναι το σημείο εκκίνησης ενός μεγάλου, μαζικού και δυναμικού αγώνα, ώστε αυτός ο Προϋπολογισμός να «μείνει στα χαρτιά» και να κιτρινίσει στα συρτάρια των Υπουργών που τον εμπνεύστηκαν..

Απολογισμός για τα 2 χρόνια του Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ …


 
H ΝΔ, σε non paper που εξέδωσε κάνει απολογισμό πεπραγμένων με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά…


Δύο χρόνια Αντώνης Σαμαράς στην Προεδρία της Ν.Δ.
Στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο έβδομος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και  ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία υπερδιπλασίασε τα μέλη της, αφού 800.000 πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν υπομονετικά στις ουρές, για να πάρουν την τύχη της Παράταξης στα χέρια τους, εκλέγοντας με πρωτόγνωρο τρόπο, από τον πρώτο γύρο, τον νέο πρόεδρο στην ηγεσία της Παράταξης.
Στις 29 Νοεμβρίου του 2011, συμπληρώνονται δύο χρόνια, από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην Ηγεσία της Ν.Δ.
Τι έγινε όμως σε αυτά τα δύο χρόνια υπό τη νέα Ηγεσία;
  1. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία, κόμμα που είχε χάσει τις εκλογές με 10,5 μονάδες διαφορά, κατάφερε σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών να αντιστρέψει το εκλογικό κλίμα και να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων.
  2. Σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, η Νέα Δημοκρατία αναγκάζει τον πρωθυπουργό σε παραίτηση και εξασφαλίζει ρητή συμφωνία για εκλογές σε σύντομο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  3. Η Νέα Δημοκρατία επιβάλλει την πολιτική της ατζέντα. Κατορθώνει, ενώ ακόμα βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να επιβάλει πολιτικές, με τις οποίες διαφωνούσε η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η κατάργηση του Ασύλου.
  4. Η Παράταξη, μετά από 35 χρόνια, αλλάζει γραφεία και αποκτά σύγχρονη και λειτουργική έδρα, συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες της σε ένα κτήριο, εξοικονομώντας, παράλληλα, 40% από το μέχρι τότε λειτουργικό της κόστος. Οι υποδομές και οι δυνατότητες των νέων γραφείων της, μπορούν πλέον να συγκριθούν με αντίστοιχες έδρες όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών κομμάτων.
  5. Οι θεσμοί του κόμματος έγιναν περισσότερο δημοκρατικοί και  τα μέλη του κόμματος έχουν πλέον αποφασιστικό λόγο στις κομματικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:
    • Καθιερώνεται η εκλογή των προέδρων και των μελών των Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών από τη βάση του κόμματος, μέσω καθολικής ψηφοφορίας.
    • Η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, εκλέγεται πλέον από τη βάση της νεολαίας, μέσω καθολικής ψηφοφορίας. Στις πρώτες εκλογές από τη βάση στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ, συμμετέχουν περισσότεροι από 42.000 νέοι ηλικίας 16-32 και εκλέγεται πρόεδρος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
    • Μέσω του νέου καταστατικού του κόμματος, παρέχεται στις τοπικές κοινωνίες η δυνατότητα επιλογής υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
    • Καθιερώνονται θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος.
  6. Δημιουργείται η επιτροπή αξιολόγησης στελεχών, η οποία έχει ως σκοπό την ανανέωση και τον εμπλουτισμό της Νέας Δημοκρατίας με καταξιωμένα στελέχη από την κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση,  εξετάζονται χιλιάδες βιογραφικά. Ήδη, περισσότερα από 300 νέα στελέχη εμπλουτίζουν τις γραμματείες και τους τομείς πολιτικής ευθύνης του κόμματος.
  7. Η Νέα Δημοκρατία, μετά από θεματικές προσυνεδριακές διασκέψεις και προσυνέδρια που διοργανώνονται  σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιεί το 8ο τακτικό της Συνέδριο, όπου επαναβεβαιώνεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του κόμματος και η προσήλωσή του στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
  8. Δημιουργείται ένα σύγχρονο, διαδραστικό  «πόρταλ» με στόχο την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ πολιτών, περιφερειακών οργανώσεων  και κεντρικής διοίκησης.
  9. Παρουσιάζονται και τίθενται σε διαβούλευση από τον Πρόεδρο του κόμματος τολμηρές, σύγχρονες προτάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Προτάσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα, θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος και θα σηματοδοτήσουν τη μετάβαση στη νέα Μεταπολίτευση. Ανάμεσα στ’ άλλα προτείνονται:
    • Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
    • Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες του Πρωθυπουργού, των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
    • Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
    • Αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στην ευθύνη υπουργών, την ασυλία των Βουλευτών και το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων.
    • Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων, εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους και καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος.
    • Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών και κατάργηση προνομίων, άσχετων με τα καθήκοντά τους.
    • Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού με Μόνιμους Υπηρεσιακούς Υφυπουργούς, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού.
    • Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
    • Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
    • Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος.
  1. Παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, από κόμμα της Αντιπολίτευσης πλήρης οικονομική πρόταση με βασικό στόχο την ταχεία έξοδο από την κρίση. Με το «ΖΑΠΠΕΙΟ I» και το «ΖΑΠΠΕΙΟ II», ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουν ότι το μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος και αναλαμβάνουν πολιτικό κόστος, παρουσιάζοντας κοστολογημένο πρόγραμμα, για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
  2. Στο ίδιο διάστημα, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ αναπτύσσουν στοχευμένες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Παρουσιάζουν ολοκληρωμένες και τολμηρές προτάσεις, σπάζοντας τα ταμπού χρεοκοπημένων εποχών.
  3. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι εκτιμήσεις, οι θέσεις και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνονται στο ακέραιο.
  4. Η Νέα Δημοκρατία, σε λιγότερο από δύο χρόνια, γίνεται κυρίαρχη πλειοψηφική δύναμη στους περισσότερους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς σε ολόκληρη τη χώρα, κερδίζοντας τις εκλογές σε δικηγορικούς, ιατρικούς, φοιτητικούς Συλλόγους, κλπ.
  5. Με την επιστολή του προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, του Eurogroup, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η τυχοδιωκτική εξαγγελία δημοψηφίσματος, θεμελιώνει τη δυνατότητα αλλαγών στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και διασώζει την αξιοπρέπεια της χώρας. Κερδίζει, όχι μόνο για τη Ν.Δ., αλλά για όλους τους Έλληνες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Συναδέλφισσες – φοι

Η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ,που είναι προϊόν νόθευσης της λαϊκής θέλησης και που εγκαταστήθηκε από τα συμφέροντα του τόπου για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης, από την προηγούμενη Πέμπτη έπιασε δουλειά και η δουλειά της είναι να τσακίσει κάθε λαϊκή αντίδραση και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης.
Έτσι στα πλαίσια του αντιλαϊκού έργου της την προηγούμενη Πέμπτη αφού απώθησε με τη βία τα μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που από την Κυριακή 20 Νοέμβρη είχαν καταλάβει το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής για να μη φεύγουν εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους συνανθρώπους μας δεν είχαν καταφέρει να πληρώσουν το χαράτσι, προχώρησε ταυτοχρόνως και σε συλλήψεις 15 ατόμων μεταξύ των οποίων και 5 πολιτών που είτε είχαν έρθει να συμπαρασταθούν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είτε περνούσαν την ώρα των επεισοδίων από το χώρο της κατάληψης.
Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Διοίκηση της ΔΕΗ.
Μήνυση που στόχευε όχι απλά να διώξει τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το χώρο αλλά στην κυριολεξία να τα βάλει φυλακή αφού στο κείμενο της μήνυσης επικαλούνταν παραβίαση του Π.Κ στα κάτωθι άρθρα.
1)         Άρθρο 189: «Συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πραγμάτων».
2)         Άρθρο 293: «Παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων».
3)         Άρθρο 334 παρ.3: «Διατάραξη ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας».

Με βάση τα παραπάνω ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλουμε να στείλουμε δύο ξεκάθαρα μηνύματα τόσο στην Κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και στη Διοίκηση της ΔΕΗ.
Το μήνυμα μας προς τη δοτή Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είναι πως ότι και να κάνει το κεφάλι δεν πρόκειται να το σκύψουμε.
Στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.
Όσο δε για τη Διοίκηση της ΔΕΗ το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τα συμφέροντα της ΔΕΗ από οφθαλμοφανώς καταστροφικές και διαλυτικές πολιτικές όπως η ίδια λέει, αλλά δυστυχώς μόνο στο παρασκήνιο (που εκτός των άλλων θα βάλουν σε τεράστιο κίνδυνο το επενδυτικό πρόγραμμα της Επιχείρησης) δεν προστατεύονται με το να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια στους συναδέλφους, αλλά με το να πάρει δημόσια θέση και πρώτη να καταγγέλλει όλες τις πτυχές αυτού του κατάπτυστου αντικοινωνικού νόμου και κυρίως να αναδείξει ότι θα είναι η αιτία για την οικονομική κατάρρευση της επιχείρησης και πιθανότατα και πάνω απ’ όλα στο να χαθούν και ανθρώπινες ζωές.
Κύριοι της Διοίκησης δεν φτάνει που δεν κάνετε τη δουλειά σας, που είναι πρώτοι εσείς να προστατεύσετε τα συμφέροντα της ΔΕΗ, αφήστε μας τουλάχιστον να την προστατεύσουμε εμείς.
Τέλος και χωρίς
να πτοούμαστε από τους εισαγγελείς, τις δίκες και τα δικαστήρια επειδή για εμάς η δίκη αυτή στην ουσία της είναι καθαρά πολιτική
καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και τους εργαζόμενους από τα Εργατικά Κέντρα τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους κοινωνικούς φορείς που δεν ανέχονται η ηλεκτρική ενέργεια ως αγαθό να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας, την Τετάρτη στις 8:30 το πρωί να βρίσκονται στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στο κτίριο 7.
Εμείς τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που συνελήφθησαν αλλά και σύσσωμοι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εξαιτίας των βαρδιών δεν ήταν την ώρα εκείνη στο χώρο της κατάληψης, θα προσέλθουμε στη δίκη με ήσυχη τη συνείδησή μας και με την βεβαιότητα ότι δεν παρανομήσαμε σε τίποτα.
Ο Νόμος αυτός είναι κατάπτυστος, αντικοινωνικός και κυρίως αντισυνταγματικός.
Τα όσα είπε ο Γερμανός Επίτροπος κ. ΕΝΤΙΓΚΕΡ είναι εξόχως αποκαλυπτικά και αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση.
Η δράση μας ήταν στα πλαίσια των όσων ορίζει το άρθρο 120 του Συντάγματος. Αν η παρανομία μας είναι ότι αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στο φτωχό τότε χίλιες φορές παράνομοι.

ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Υ.Γ. Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους όσοι από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα μας, ιδιαιτέρως δε ευχαριστούμε τόσο την Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, όσο και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που με την παρουσία τους, δύο φορές στο χώρο της κατάληψης, μας έδωσαν δύναμη και κουράγιο.
Ταυτοχρόνως, ευχαριστούμε όλους τους βουλευτές που πέρασαν από το χώρο της κατάληψης και κυρίως τους Δημάρχους που πήραν στην πλάτη τους ένα βαρύ φορτίο.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Πράξη ευθύνης η αναθεώρηση της εργασιακής εφεδρείας

Την αναθεώρηση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας ζητεί ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, τονίζοντας ότι με τον τρόπο που εφαρμόζεται «καταδικάζει μια ολόκληρη γενιά στελεχών σε υποχρεωτικό παροπλισμό».
Όπως εκτιμά ο βουλευτής, η εργασιακή εφεδρεία μπορεί λογιστικά και αριθμητικά να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ωστόσο «δεν συνεισφέρει, παρά ελάχιστα στη μείωση του σκέλους των δαπανών αφού οι αποζημιώσεις και – στη συνέχεια – οι συντάξεις θα συνεχίσουν να κρατούν τις δημόσιες δαπάνες υψηλά».
Το πιο κρίσιμο όμως, προσθέτει είναι ότι «με βίαιο τρόπο απομακρύνεται μια ολόκληρη σειρά υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους έχουν ανεκτίμητη εμπειρία, υψηλά προσόντα και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό τους».
«Κανένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κρίσης ελλείμματος και χρέους της χώρας μας δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν υποστηριχθεί από μια Διοίκηση λειτουργική και αποτελεσματική», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας ότι η αναθεώρησή της θα είναι «πράξη ευθύνης και λογικής».

Κώστας Κατσαρός:Eίμαστε εδώ και είμαστε όρθιοι

     
Ως Γ. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είμαι υποχρεωμένος να στείλω ένα σαφές μήνυμα προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Από σήμερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι υπό κράτηση, πρωτόγνωρο γεγονός στα Δημοκρατικά χρονικά της πατρίδος μας. Η Συγκυβέρνηση δείχνει το προσωπείο της πίσω από το οποίο κρύβονται κυρίως το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα κόμματα που ανέχονται την συγκυβέρνηση αυτή.
   Δεν μας φοβίζει τίποτα, ο αγώνας μόλις τώρα αρχίζει.
Γνωρίζουμε καλά, ποιος είναι ο πραγματικός στόχος όλων αυτών που επιδιώκουν να κλείσουν στη φυλακή τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, και αυτός δεν είναι άλλος από την αποδυνάμωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που είναι το μοναδικό εμπόδιο στο ξεπούλημα των μονάδων και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Ας το γνωρίζουν καλά, είμαστε εδώ και είμαστε όρθιοι.
   Σε ότι με αφορά προσωπικά, δεν πρόκειται να κάνω ούτε βήμα πίσω.
 
Κώστας Κατσαρός 
Γ.Γ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κ.ΠΟΥΠΑΚΗΣ: Τα κοινωνικά προβλήματα δεν επιλύονται με τη βίαιη καταστολή

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με τον εξαιρετικά συνήθη για το συνδικαλιστικό κόσμο τρόπο, εκφράζουν  όλες αυτές τις μέρες ειρηνικά και χωρίς καμία φθορά δημόσιας περιουσίας, μια καθολική κοινωνική απαίτηση, μια αγωνία που βρίσκεται μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.



Δεν ζήτησαν «προνόμια», δεν κινήθηκαν σε συντεχνιακές λογικές και δεν εξυπηρέτησαν σκοπιμότητες. Λειτούργησαν αυθόρμητα ως μέλη μιας κοινωνίας που έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής ενάντια σε μέτρα που οδηγούν εκατομμύρια πλέον Έλληνες πολίτες στη φτώχεια, την ανεργία και το περιθώριο.



Αγωνίστηκαν για να μην μετατραπεί η ΔΕΗ από κοινωφελής επιχείρηση σε φοροεισπρακτική εταιρεία.



Διεκδίκησαν να εφαρμοστεί το κοινωνικά αυτονόητο, δηλαδή να μην ταυτιστεί το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό του ρεύματος με έναν ακόμη ανάλγητο κεφαλικό φόρο και να μην εφαρμοστεί το κοινωνικά αδιανόητο, δηλαδή η είσπραξη του φόρου αυτού μέσα σε καθεστώς προχειρότητας, αδιαφανών όρων και χωρίς την απαραίτητη κοινωνική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες.



Απέναντι σε αυτό το κοινωνικό αίτημα, η κυβερνητική απάντηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η βίαιη καταστολή. Όπως υπάρχουν όρια στην κοινωνική διαμαρτυρία, έτσι πρέπει να υπάρχουν και όρια στον τρόπο αντιμετώπισής της.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Την ώρα που η κοινωνία διαλύεται από την καταστροφική οικονομική πολιτική και φτωχοποιείται το σύνολο της κοινωνίας, το Υπουργείο “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” αντί να επιτελέσει το ρόλο του, επιτίθεται σε Συνδικαλιστές και εργαζόμενους οι οποίοι “ΤΟΛΜΗΣΑΝ” να σηκώσουν κεφάλι και να προστατεύσουν τους φτωχούς, τους ανέργους , τους μη έχοντες από το άδικο “ΧΑΡΑΤΣΙ” του κ. Βενιζέλου και της Κυβέρνησής του .
Ο αγώνας των Συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ και των εργαζομένων στη ΔΕΗ για την προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης και την προστασία των πολιτών είναι αγώνας ακομμάτιστος πέρα και έξω από συντεχνιακές πρακτικές και δεν δικαιούται κανείς να τον καπηλεύεται.
Η αντίσταση ενάντια στους φορομπήχτες σ’ αυτούς που με το μακρύ τους χέρι καθημερινά προσπαθούν να βρουν τα “λεφτά που ΥΠΗΡΧΑΝ” παίρνοντας τα δικά μας λεφτά είναι επιβεβλημένη καθώς και οι συλλογικοί αγώνες είναι μονόδρομος.
Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Καμία ποινικοποίηση των αγώνων μας.
ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΙ.

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η  επιχείρηση σταδιακής κατάλυσης των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων, των Σ.Σ.Ε. και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων συμπληρώνεται με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Η χρήση δακρυγόνων σε συνταξιούχους και οι απολύσεις-εφεδρείες συμπληρώνονται με συλλήψεις συνδικαλιστών.
Κυρίαρχος στόχος, η κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος μέσω της τρομοκρατίας των εργαζομένων που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας, των ανέργων που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία, των συνταξιούχων που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή, της κοινωνίας ολόκληρης που αγωνίζεται να αποτινάξει το ζυγό του Μνημονίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΦΤΩΧΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Δηλώνουν πως θα παραμείνουν εκεί για να εμποδίσουν τις διακοπές σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι
- "Εάν τολμήσουν να πουλήσουν λιγνιτικές μονάδες" θα ακολουθήσουν σκληρές κινητοποιήσεις
- Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις
Περίπου 200 εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάνουν κατάληψη στο Κέντρο Εκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων, προκειμένου να "μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου", όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος. Μάλιστα δηλώνουν οτι θα παραμείνουν έως το πρωί της Δευτέρας ωστε να εμποδίσουν τους εργαζόμενους το κέντρο να μπουν στο κτίριο.
Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει εξάλλου ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων.

Σημειώνεται πάντως ότι η ΔΕΗ ανέστειλε για λίγες ημέρες τις εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, έως ότου ψηφιστούν οι ρυθμίσεις για την προστασία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. Οι εντολές διακοπής θα εκδίδονται μεν αλλά στο διάστημα αυτό δεν θα υλοποιούνται.

Προχωρούν σε 48ωρες απεργίες
Το Σάββατο το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ". Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της."

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.

Η ΓΕΝΟΠ περλαμβάνει στην ανακοίνωση και συνθήματα για τις μονάδες ("Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε") και καταλήγει:

"Η κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια."

Μιλώντας στον NewsIt ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Κατσαρός έκανε λόγο για πολύ σκληρές κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση τελικά αποφασίσει να ανακοινώσει την πώληση λιγνιτικών μονάδων και πως θα αντιμετωπίσει σοβαρά εμπόδια μπροστά σε μία ενδεχόμενη τέτοια απόφαση.

Όπως σημείωσε οι απεργίες σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσουν άμεσα μόλις ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώσει την πώληση. 



 http://www.newsit.gr/

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Γιατί τρέμουν την λαϊκή δεξιά;



Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζεται μαζί με την Μεταπολίτευση βλέπουμε το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που επέβαλε την κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαπολύει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της αντιμνημονιακής , πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με την βοήθεια των υπολειμμάτων των τζακιών και των φέουδων στη ΝΔ.
Ορισμένοι (και στην Συγγρού) έχουν όμως ακόμα αυταπάτες. Νομίζουν ότι ο μοναδικός στόχος των μεθοδευμένων επιθέσεων τους είναι να προκαλέσουν αναταραχή στη ΝΔ και να δείξουν ότι την ώρα που το ΠΑΣΟΚ διαλύεται παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΝΔ. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ο βασικός στόχος τους είναι να εξουδετερώσουν το λαϊκό αντιμνημονιακό κίνημα, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου, αν όχι το πιο σημαντικό, είναι η αποκαλούμενη “λαϊκή δεξιά”. Και τρέμουν την λαϊκή δεξιά για έναν απλούστατο λόγο: επειδή αποτελεί το κυρίαρχο κομμάτι της Κεντροδεξιάς και ενός κόμματος εξουσίας, της ΝΔ.
Την ίδια στιγμή  διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, Παπαδήμοι και λοιποί «σωτήρες» προετοιμάζουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί το μοιραίο. Είναι χαρακτηριστική των πιέσεων η αναβολή πληρωμής τής έκτης δόσης και η τρομοκρατία πού ασκείται στο παραζαλισμένο κατεστημένο ώστε να ενδώσει αμαχητί. Ο φόβος του λαϊκού ξεσηκωμού, προοίμιο του οποίου ήταν οι Αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος και ο ξεσηκωμός της 28ης Οκτώβρη, τους κόβει την ανάσα.
Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι η ελληνική οπισθοδρόμηση οφείλεται κυρίως στην απουσία εθνικής αστικής τάξης, η οποία θα επέβαλε και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου μέσω της επανάστασής της ή άλλου τρόπου. Αντιθέτως, η κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα ήταν πάντα μεταπρατική και υποτελής. Το ίδιο και το κράτος της. Μια  αυτόβουλη εθνική αστική τάξη θα μπορούσε σήμερα να εναντιωθεί στην υποτέλεια, προτάσσοντας τα δικά της συμφέροντα, πιέζοντας έτσι για ένα έντιμο συμβιβασμό.
Από την άλλη μεριά οι λεγόμενες αντιεξουσιαστικές πολιτικές δυνάμεις, που στην συνείδηση τού κόσμου τις εκφράζει η παραδοσιακή αριστερά, δεν πελαγοδρομούν μόνο λόγω απαρχαιωμένων ιδεολογικών προτύπων, αλλά αποτελούν και την κύρια δύναμη ελέγχου των μαζών, το μυστικό δεκανίκι του συστήματος, όπως αποδείχθηκε πολλές φορές στο παρελθόν.
Η μοναδική δύναμη πού εναντιώνεται σήμερα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν η παγκοσμιοποίηση και οι εγχώριοι εντολοδόχοι της είναι ο πατριωτισμός. Στον πατριωτισμό, στην εθνοκεντρική αντίληψη, βρίσκεται σήμερα η προοδευτικότητα, με την έννοια τής άρνησης, άρα και τής αντίστασης στην ισοπεδωτική ιδεολογία τής ατομικής δουλείας πού πρεσβεύουν οι αφανείς και εμφανείς πρεσβευτές της παγκοσμιοποίησης
Η αναπτυσσόμενη λαϊκή δεξιά είναι προσηλωμένη στις  αστικές και εθνικές αξίες. Δεν χαρίζει όμως την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ριζοσπαστισμό στην παραδοσιακή αριστερά. Και επιμένει στην ανάγκη σύνθεσης των απόψεων για να συναντηθούμε όλοι στον δρόμο της υπεράσπισης της Πατρίδας και της Δημοκρατίας και όχι στα οδοφράγματα – αλλά αν χρειαστεί θα πάμε και σ΄ αυτά.
Οι παλιές διαχωριστικές γραμμές πέφτουν. Ο διχασμός σε “δεξιά” και “αριστερά” καταρρέει με την Μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ που τον καλλιέργησε. Οι αλλαγές στην κοινωνική βάση της δεξιάς αποτελούν το βαρόμετρο μιας κοινωνίας που αλλάζει δραματικά.  
Η λαϊκή δεξιά μπορεί ακόμα να ψάχνεται, να ξεσπά σε λάθος κατευθύνσεις και να μην ξέρει τι θέλει. Ξέρει όμως πολύ καλά τι δεν θέλει: 
Η πολιτική ορθότητα πέθανε, μαζί με τις μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις και τα πολυσυλλεκτικά κόμματα. Οι παρωχημένοι λαϊκισμοί και τα ξύλινα λόγια, τελειώνουν στα εκδοτικά γραφεία μαζί με τους “ντιντήδες” και όλους εκείνους που υπηρέτησαν πιστά το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Ο μοναδικός πολιτικός που κατάφερε παρά τις πρωτοφανείς πιέσεις να διασωθεί και μπορεί να αναδειχθεί κυρίαρχος στο μέλλον είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Κυρίως επειδή το όραμά του “για την Ελλάδα του 2021″, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από τις αλλεπάλληλες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες με την “παλιά Νέα Δημοκρατία” εκφράζει και τις πραγματικές επιθυμίες της κοινωνικής βάσης.
Με αυτήν την έννοια ο Σαμαράς θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με την κρίση ταυτότητας που θα συγκλονίζει τη ΝΔ, μέχρι να αντικατασταθεί αναπόφευκτα από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό. Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι πολιτικά τυφλός. Με αυτό το κόμμα κι αυτό το προσωπικό δεν θα μπορέσει ούτε δέκα ημέρες να κυβερνήσει.
Έχουμε ξαναγράψει εδώ ότι χαρακτηριστικό των μεταπολιτεύσεων είναι ότι τα κυρίαρχα κόμματα που δημιουργούνται δεν έχουν (αρχικά τουλάχιστον) πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αλλά εθνικό.
Η παταγώδης αποτυχία της Ν.Δ.  να εξελιχθεί σε κυρίαρχη πολιτική και εθνική δύναμη οφείλεται κυρίως σε αυτό που ανέφερα στην αρχή: στο ότι δεν εξέφρασε τις ανάγκες μια συγκεκριμένης τάξης, ή τις πραγματικές ανάγκες του Έθνους, αλλά τις πολιτικές και πελατειακές ανάγκες διαφορετικών πολιτικών προσωπικοτήτων.  Ακολούθησε δηλαδή τους πελατειακούς δρόμους της πολυσυλλεκτικότητας, του χαϊδέματος και της εξυπηρέτησης των πάντων και όχι τον δύσκολο δρόμο του πραγματικά φιλολαϊκού  κόμματος που μπορεί να προέλθει μέσα από τους δρόμους της ιδεολογίας και του πολιτισμού.
Τα πολυσυλλεκτικά κόμματα όμως τελείωσαν και το πολιτικό προσωπικό τους χρεοκόπησε.
Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και όχι μόνο η οικονομική επανεκκίνηση.
Η λαϊκή δεξιά εκφράζει σήμερα πάνω απ΄ όλα την ανάγκη να γίνει η Ελλάδα σύγχρονο κράτος. Και μόνο ένα εθνικό κράτος με εθνικά συμφέροντα που υπερασπίζονται με το αίμα τους οι πολίτες του μπορεί να εκσυγχρονισθεί και να επιβιώσει. Επειδή ο “εκσυγχρονισμός” που πρεσβεύουν όλοι αυτοί που χειροκροτούν τον κ. Παπαδήμο, τους ξένους προστάτες του και τους δήθεν “τεχνοκράτες” θα μας οδηγεί πίσω στην κατάλυση του εθνικού κράτους και μαζί με αυτό της δημοκρατίας. Γιατί αυτό που ονειρεύονται πραγματικά είναι η οπισθοδρόμηση στην εποχή των «διομολογήσεων» και των «Προστάτιδων Δυνάμεων»
Το εθνικό κράτος είναι «αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο» όπως είπε κάποτε ο Ζακ Ντελόρ.
Η Ελλάδα θα επιβιώσει μόνο αν γίνει κυρίαρχη του εαυτού της.

FactorX

(με την συμβολή του Ιαπετού και άλλων φίλων)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι-σες,

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της Διοίκησης προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή πρόταση για το πώς θα γίνουν οι προσωρινές μειώσεις των μισθών μας όπως αποτυπώθηκε στην ενημερωτική ανακοίνωση Νο4 με ημερομηνία 15/11/2011,
Χθες το βράδυ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης και πριν συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επεδίωξε μια ακόμη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ως ύστατη προσπάθεια προκειμένου η Επιχείρηση να εγκαταλείψει τον ΑΔΙΚΟ και ΡΙΖΙΚΑ λαθεμένο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να κάνει τις προσωρινές μειώσεις.
Από την συζήτηση αυτή προέκυψαν νέα στοιχεία που κινούνται στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης δηλαδή ότι θα συμμετάσχουν και όσοι μέχρι πρότινος (όχι με δική τους παρέμβαση αλλά λόγω των απόψεων της διοίκησης) εξαιρούνται από τις μειώσεις των μισθών κατά τον ίδιο τρόπο όπως το σύνολο των εργαζομένων.
Με λίγα λόγια δεν θα εξαιρεθεί της μείωσης το επίδομα στάθμης ευθύνης που παίρνουν τα στελέχη της Επιχείρησης τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι εμείς ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα.
Στελέχη που προέρχονται από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού και που είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε.
Επίσης, από την συζήτηση προέκυψε ότι κανείς μισθωτός δεν θα ξεπερνά λόγω των μεταβλητών το πλαφόν που έχει επιβληθεί από το νόμο 3833 και αυτό ως πράξης δικαιοσύνης με την έννοια να συμμετέχει πραγματικά και όχι εικονικά ο κάθε μισθωτός στις αναγκαστικές μειώσεις των μισθών ώστε αυτό να μην αποβαίνει σε βάρος των υπολοίπων.
Σημειώνεται ότι η πρόταση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πάνω σε αυτό το θέμα ήταν πολύ καλύτερη χωρίς να δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα όπως είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει η απόφαση της Διοίκησης.
Όμως εκεί που δεν υπήρξε καμία πρόοδος ήταν στο θέμα της μείωσης των μεταβλητών και των ειδικών επιδομάτων με συγκεκριμένα ποσοστά.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια φορά ακόμα εξήγησε πόσο απόλυτα λαθεμένη είναι αυτή η απόφαση και επανέφερε την πρόταση της για κλιμακωτές μειώσεις.
Δυστυχώς όμως με τα επιχειρήματα ότι η Διοίκηση θέλει από τώρα να σηματοδοτήσει ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα μεταβλητά και τα ειδικά επιδόματα και ότι εν πάση περιπτώσει οι μειώσεις αυτές θα είναι προσωρινές επέμενε στις απόψεις της.

Συντάσσεται με το Σαμαρά για το τέλος ακινήτων η ΓΕΝΟΠ

Θετικά υποδέχθηκε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τη θέση του προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, την οποία εξέφρασε χθες στη Βουλή.
"Επειδή η δράση μας δεν χαρακτηρίζεται από εμπάθεια, αλλά βασίζεται στις προτάσεις μας και στις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος και παρά την αντίθεσή μας στις θέσεις που έχει διατυπώσει ο κ. Σαμαράς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και τους χαρακτηρισμούς του εναντίον μας, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι η πρότασή του προς τη νέα κυβέρνηση είναι πέρα για πέρα σωστή", σημειώνει χαρακτηριστικά η ΓΕΝΟΠ.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ:Αγωνιζόμαστε για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.



Η σημερινή ημέρα τιμής, στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την απαίτηση των Ελλήνων για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, εορτάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για τον Λαό και την Ελλάδα.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι σήμερα επίκαιρο κάθε άλλο παρά ποτέ!!! Δυστυχώς κάποιοι…αγωνιστές εκείνης της γενιάς, που συνέβαλαν τότε τα μέγιστα για την πτώση της δικτατορίας, σήμερα ανέχονται και αποδέχονται ελαφρά τη καρδία την επιβαλλόμενη από τους “Eταίρους” μας στην Ε.Ε ολοκληρωτική καθεστωτική οικονομική πολιτική.
Οι Έλληνες πολίτες, βιώνουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία φτωχοποίησε το σύνολο της κοινωνίας και κατέστησε την χώρα ουραγό και ζητιάνο στην Ευρώπη, πληρώνοντας και πάλι το μάρμαρο των λαθών που διαπράχθηκαν.
Το πολιτικό σύστημα δυστυχώς ηττήθηκε κατά κράτος από τους ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ και τις ΑΓΟΡΕΣ μιας και δεν μπόρεσε να “ρυθμίσει” τις παρεμβάσεις τους, αλλά παρ΄ όλα αυτά συνεχίζει στην ακατανόητη… λογική των ΜΕΤΑ-ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ!!!
Σε αυτή την παγκόσμια οικονομική πολιτική η οποία δεν διαφέρει από τις πολιτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων και που τα αποτελέσματά της είναι τραγικά για τους λαούς, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά κυρίως οι νέες και οι νέοι του τόπου μας, θα απαντάμε με δυναμικές κινητοποιήσεις και αγώνες μέχρι τελικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ.
Αγωνιζόμαστε για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Αγωνιζόμαστε για ισονομία-ισοπολιτεία
Αγωνιζόμαστε για σταθερή και μόνιμη εργασία
Αγωνιζόμαστε για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο
Γιατί πάνω από τα κέρδη, τους αριθμούς και τις αγορές βρίσκονται οι ανθρώπινες ζωές!!! Πάνω από τους αριθμούς, βρίσκεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η διάσωση και η επιβίωση των οικογενειών μας.
Όσοι παραποιούν το μήνυμα των Ελλήνων που ξεχύνονται καθημερινά στους δρόμους, όσοι δεν έχουν λάβει το μήνυμα και την απαίτηση για “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ” και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές αδιέξοδες και καταστροφικές, σύντομα θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων.
Συμμετέχοντας στον 3ημερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου αποτείνουμε φόρο τιμής στους ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ εκείνης της γενιάς, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ σε αυτούς που δεν σκύβουν ούτε και σήμερα το κεφάλι στο αδυσώπητο σύστημα, και στην επιβαλλόμενη οικονομική χούντα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ
ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΧΡΕΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ

Συνάδελφοι – σες,
Μετά από είκοσι ημέρες συνεχών και έντονων συζητήσεων προκειμένου να βρεθεί ο πλέον δίκαιος τρόπος –μέθοδος της αναγκαστικής  μείωσης των μισθών μας έστω και αν αυτός είναι προσωρινός (μέχρι να καταλήξουμε στο πως θα διαμορφωθούν οι μειώσεις τελικά) είμαστε στην δυσάρεστη θέση να πούμε ότι δεν βρέθηκε κοινά αποδεκτή πρόταση.
Ο λόγος της διαφωνίας μας ήταν η εμμονή της Διοίκησης να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης των μεταβλητών αποδοχών αλλά και των αποδοχών από τα ειδικά επιδόματα.
Μπορεί μεν η Διοίκηση να υποχώρησε στο ένα από τα αιτήματά μας δηλαδή να μην «πειραχθεί» το κλιμάκιο για να μην αλλοιωθεί το μισθολόγιο μας και οι όποιες μειώσεις να κρατηθούν σε ξεχωριστό «κουτάκι» - κωδικό, γεγονός σημαντικό και το οποίο είναι αποτέλεσμα των πιέσεων μας η εμμονή της όμως στα ποσοστά μείωσης επί των μεταβλητών και ειδικών επιδομάτων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετους γιατί όπως έχουμε εξηγήσει παρά πολλές φορές δεν είναι λογικό να προτρέχεις πριν κάνεις σοβαρή μελέτη και διεξοδική συζήτηση ώστε να εξακριβώσεις πόσο πραγματικά μπορείς να μειώσεις τις μεταβλητές αποδοχές αλλά και τα ειδικά επιδόματα να βάζεις ποσοστά μείωσής τους.
Εξηγήσαμε πολλές φορές ότι δεν είναι σωστό να βάζεις το κάρο μπροστά από  το άλογο.
Δυστυχώς η Διοίκηση επέμενε σε μια  «ακατανόητη» γραμμή.
Κατανοούμε και συμφωνούμε όλοι ότι για να προστατευθεί ο πιο αδύνατος οικονομικά συνάδελφος γιατί και αυτός έχει οικογένεια και πρέπει να μπορεί να την ζήσει αξιοπρεπώς ότι με αίσθημα ευθύνης πρέπει να δούμε πρώτα τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε με το όποιο «νοικοκύρεμα» όπως λέει η Διοίκηση ή  εξορθολογισμό από τις μεταβλητές αποδοχές και τα ειδικά επιδόματα.
Όμως άλλο αυτό και εντελώς διαφορετικό να προτρέχουμε να βάζουμε ποσοστά που το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορούν  με τίποτα να «πιαστούν».
Γι εμάς η θέση αυτή της Διοίκησης είναι «ακατανόητη»  διαλυτική και εντελώς λαθεμένη.
Όπως εντελώς «ακατανόητη» και ΚΥΡΙΩΣ ΑΔΙΚΗ είναι η θέση της ακόμα και στη δική της πρόταση με την οποία εμείς διαφωνούμε να μην συμμετέχουν πραγματικά και ουσιαστικά όσοι συνάδελφοι είναι πλαφοναρισμένοι (είναι δηλαδή πάνω από το πλαφόν) αλλά και όσοι παίρνουν το «επίδομα ευθύνης».
Για εμάς η πιο δίκαιη πρόταση για τις προσωρινές μειώσεις είναι οι μειώσεις να γίνουν κλιμακωτά.
Δηλαδή ο καθένας να συμμετέχει με βάση τις δυνατότητες του στο σύνολο των αποδοχών  του.
Το γεγονός ότι η Διοίκηση δεν την υιοθέτησε την καθιστά υπεύθυνη για ότι επακολουθήσει και την εκθέτει στα μάτια όλων των εργαζομένων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη παρότι οι μειώσεις που θα γίνουν δεν θα είναι  οι τελικές η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καλέσει συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας προκειμένου το πλέον αρμόδιο όργανο να αποφασίσει την τελική μας στάση.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η τελική πρόταση της Διοίκησης για το πώς θα γίνουν οι μειώσεις ώστε συγκριτικά με το 2009 το μέσο κατά κεφαλή κόστος να έχει μειωθεί κατά 35% είναι :
•          Μείωση κατά 35 % των Ειδικών επιδομάτων και των μεταβλητών αποδοχών.
•          Μείωση κατά 13% συγκριτικά με το 2009 (8%- 9% από τώρα) στο σύνολο του προσωπικού.

ΥΓ.: Καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το πως θα διαμορφωθούν οι προσωρινές μειώσεις σύμφωνα με την πρόταση της σε κάθε κατηγορία και κάθε ειδικότητα και κυρίως να πει πόσο θα συμμετάσχουν στις μειώσεις τα υψηλόβαθμα στελέχη που κατά τα άλλα ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σεβόμαστε απόλυτα.
Επιπροσθέτως να εξηγήσει ότι με την πρότασή της οι μεταβλητές αποδοχές θα μειωθούν τρείς φορές (μια κατά 35%,  μια κατά το 13% της γενικής μείωσης και μία λόγω μείωσης του ωρομισθίου που θα προέλθει από την μείωση των ειδικών επιδομάτων).
Να εξηγήσει επίσης ότι και τα ειδικά επιδόματα θα μειωθούν δύο φορές (μία κατά 35% και μια κατά το 13% της γενικής μείωσης).


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,-ες
Σε συνέχεια των δυο πρώτων ανακοινώσεων, σας ενημερώνουμε ότι και στις νέες συναντήσεις με τη Διοίκηση ,την Παρασκευή αλλά και σήμερα Κυριακή, δεν κατέστει δυνατό να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για το πώς θα γίνουν οι «προσωρινές» μειώσεις.
Παρ΄ ότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι αφού οι μειώσεις που θα γίνουν τώρα (μέχρι να καταλήξουμε σε 3 μήνες στην τελική τους «μορφή») θα είναι προσωρινές και δεν χρειάζεται και τόση τριβή για το πώς ακριβώς θα γίνουν, εμείς λέμε πως, όχι δεν είναι έτσι .
Η θέση μας είναι ότι και οι προσωρινές μειώσεις, πολύ δε περισσότερο οι τελικές, πρέπει να εκπέμπουν αδιαμφισβήτητο στίγμα δικαιοσύνης.
Οι όποιες  αποφάσεις, ακόμα και αν είναι προσωρινές, να σηματοδοτούν μεν, αλλά να μην μας εγκλωβίζουν σε στόχους που πολύ πιθανό είναι ότι δεν μπορούν να πιαστούν.
Εμείς ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εμμένουμε ότι δεν είναι σωστό να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης των μεταβλητών και των ειδικών επιδομάτων πριν δούμε με συγκεκριμένη μελέτη -και χωρίς να διαλύσουμε την επιχείρηση- τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από αυτές τις κατηγορίες δαπανών.
Επιπροσθέτως εμμένουμε στο να μην μειωθεί το κλιμάκιο και ο Βασικός Μισθός.
Για εμάς και αυτό για πολλούς λόγους ο βασικός μισθός πρέπει να μείνει όπως είναι σήμερα και οι μειώσεις να αναγράφονται σε ξεχωριστό «κουτάκι»- κωδικό .
Η πρόταση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τις προσωρινές μειώσεις και για κάθε εργαζόμενο με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης είναι αυτονόητο να γίνουν κλιμακωτά.
Ο καθένας να  συμμετέχει στις αναγκαστικές μειώσεις  ανάλογα με το εισόδημα του .
Αύριο, Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση.

Υ.Γ
Ανεξαρτήτως της όποιας κατάληξης, του πως θα γίνουν οι προσωρινές μειώσεις είναι αυτονόητο, ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν πρόκειται να συμφωνήσει να γίνουν μειώσεις των μεταβλητών που πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Οκτώβριο που ως γνωστόν κρατούνται με την εξόφληση του Νοεμβρίου.
Αυτό είναι αδιανόητο και κυρίως παράνομο.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Η πρότασή μας είναι οι μειώσεις να γίνουν κλιμακωτά"

Συνάδελφοι, -σες,


Σε συνέχεια της πρώτης ανακοίνωσης μας για το εν λόγω θέμα σας ενημερώνουμε ότι και στην νέα συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με την Διοίκηση της επιχείρησης δεν υπήρξε συμφωνία για το πως θα γίνουν οι προσωρινές μειώσεις.

Η Διοίκηση επέμεινε να υλοποιηθούν οι μειώσεις με ένα από τα δύο σενάρια που έχει επεξεργαστεί ισχυριζόμενη ότι με αυτά τα σενάρια σηματοδοτεί απ΄τώρα από πού  θα αναζητηθεί το ζητούμενο ποσό δηλαδή, πρώτα από τις μεταβλητές και τα ειδικά επιδόματα και μετά το υπολειπόμενο ποσό από το κλιμάκιο.



    Στην αναγκαστική αυτή μείωση, εμείς έχουμε καθήκον να εξασφαλίσουμε την ελάχιστη φθορά για τον εργαζόμενο και δεν θα κινηθούμε σε κατεύθυνση που αυξάνει τις ανισότητες και τις αδικίες, γι αυτό και με την λογική της άρσης των στρεβλώσεων και του Εξορθολογισμού, μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα τόσο από τις μεταβλητές   (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ)  όσο και από τα ειδικά επιδόματα.  Διαφωνούμε όμως να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά, γιατί ανεξάρτητα εάν αυτό είναι προσωρινό, δεν είναι σωστό εκ των προτέρων να βάλεις ποσοστά χωρίς πρώτα, με κατάλληλη μελέτη και αίσθημα δικαίου εξακριβώσεις, τι μπορείς να εξοικονομήσεις από τις παραπάνω ενότητες δαπανών.

  Επιπροσθέτως πέρα από τα ποσοστά διαφωνούμε το υπόλοιπο ποσό να εξευρεθεί με μείωση του κλιμακίου.

 Η πρότασή μας όπως αναφέραμε και στην πρώτη ανακοίνωσή μας είναι οι μειώσεις να γίνουν χωρίς παρέμβαση στο κλιμάκιο.

 Συγκεκριμένα :

 Προτείνουμε να μην γίνει καμία παρέμβαση στο κλιμάκιο για να μην «χαλάσουμε» το μισθολόγιο μας.

 Η πρότασή μας είναι οι μειώσεις να γίνουν κλιμακωτά και να αναγραφούν σε ειδικό κουτάκι για να μην αλλοιωθεί το κλιμάκιο όπως προτείνει η Διοίκηση.

 Όπως αναφέρουμε και στην αρχή της ανακοίνωσης δεν μπορέσαμε να βρούμε κοινά αποδεκτή πρόταση.

Αύριο θα γίνει και νέα συνάντηση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
Συνάδελφοι-σες,
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σεβόμενη την αγωνία του κάθε συναδέλφου μας για το πώς θα γίνουν οι μειώσεις των μισθών μας παρότι οι συζητήσεις με τη Διοίκηση δεν έχουν ολοκληρωθεί με την παρούσα ανακοίνωση προβαίνει σήμερα σε μια πρώτη ενημέρωσή σχετικά με το εν λόγω θέμα.
Πιο συγκεκριμένα:
Αδιαπραγμάτευτος στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι να παρακολουθήσει το θέμα από κοντά και να μην αφήσει την Διοίκηση να αυθαιρετήσει και να δημιουργήσει και νέες αδικίες ανάμεσα στις κατηγορίες και τις ειδικότητες του προσωπικού.
Όταν έχεις αυξήσεις (δηλαδή να μοιράσεις χρήματα) ακόμα και αν υπάρξει κάποια αδικία -αν και δεν είναι καθόλου σωστό- αυτό ίσως μπορεί  «ξεπεραστεί».
Όταν όμως είσαι αντιμέτωπος με αναγκαστικές μειώσεις μισθών, τότε η λέξη αδικία δεν χωρά πουθενά και είναι ανεπίτρεπτη.
  • Ø Στόχος μας λοιπόν είναι να μην αδικηθεί κανείς.
  • Ø Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τον πιο αδύναμο οικονομικά.
  • Ø Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τον συνάδελφο της πρώτης γραμμής.
  • Ø Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τον συνάδελφο που φεύγει σε σύνταξη και να μην τον παραδώσουμε «έτοιμο» για περαιτέρω «σφαγή».
Όλα αυτά επειδή δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές υπηρετούνται κατά κύριο λόγο μέσα από το να μην μειωθεί ο βασικός μισθός εάν γίνεται καθόλου (αυτό θα ήταν το καλύτερο) ή εάν δεν γίνεται, να μειωθεί όσο γίνεται λιγότερο.
Για να συμβεί αυτό τα 160 εκ. που πρέπει να εξευρεθούν (τόσο πρέπει να πέσει η μισθοδοσία μας ώστε το μέσο κατά κεφαλή κόστος συγκριτικά με το 2009 να φτάσει στο 65%) πρέπει να βρεθούν είτε από περιορισμό του κόστους των μεταβλητών αποδοχών ή από περιορισμό των ειδικών επιδομάτων ή από συνδυασμό και των δύο.
Για να μην καλλιεργούμε αυταπάτες και προσδοκίες που δεν θα επιβεβαιωθούν σπεύδουμε από τώρα να πούμε ότι είναι φύση αδύνατον να εξευρεθούν και τα 160 εκ. από μείωση των δαπανών από τα ειδικά επιδόματα και τις μεταβλητές.
Συνεπώς είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει μείωση και του βασικού μισθού και όπως είναι λογικό όσο πιο πολύ παρέμβεις στα ειδικά επιδόματα και τις μεταβλητές αποδοχές τόσο λιγότερο θα παρέμβεις στον βασικό μισθό και το αντίστροφο.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ η οποία συμφωνεί στην λογική να μειωθεί ο βασικός μισθός όσο γίνεται πιο λίγο έχει επεξεργασθεί διάφορα σενάρια με τα οποία όμως εμείς διαφωνούμε για συγκεκριμένους λόγους.
Τα δύο βασικά σενάρια της Διοίκησης λένε
1ο Μείωση των μεταβλητών αποδοχών 50%.
Μείωση των ειδικών επιδομάτων 50%
και επειδή από αυτά δεν εξοικονομούνται τα 160 εκ. και μείωση του κλιμακίου κατά 1,5 (στην ουσία 1 γιατί ήδη με τις μειώσεις του Ν. 3833 και 3845 έχει ήδη μειωθεί κατά 0,5)
2ο Μείωση των μεταβλητών αποδοχών 35%.
Μείωση των ειδικών επιδομάτων 35% και
Μείωση του κλιμακίου κατά 1 (δηλαδή κατά 0,5 ακόμα).
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τα παραπάνω σενάρια ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ (οι μειώσεις αυτές είναι προσωρινές μέχρι να καταλήξουμε που οριστικά θα γίνουν), για τους εξής λόγους:
1ο) Δεν μπορείς να βάλεις ποσοστά μείωσης των μεταβλητών αποδοχών και των ειδικών επιδομάτων εκ των προτέρων πριν με κάθε σοβαρότητα και με άνεση χρόνου δεις τι μπορείς με διάφορες λογικές και δίκαιες παρεμβάσεις να «εξοικονομήσεις» από τις συγκεκριμένες πηγές.
2Ο) Τα ποσοστά μείωσης που βάζει η Διοίκηση ειδικά στις μεταβλητές για να βγουν δεν αρκεί το όποιο μάζεμα ή «νοικοκύρεμα» όπως λέει αλλά είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στο ύψος αποζημίωσης.
ΑΥΤΟ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ.
ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.
Δεν θα αφήσουμε κανένα να διαλύσει την Επιχείρηση ούτε με μείωση της αποζημίωσης της υπερωρίας, ούτε με μείωση αποζημίωσης του εκτός έδρας.
Η ΔΕΗ δεν είναι οποιαδήποτε επιχείρηση και κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι από αυτή την Επιχείρηση παράγεται το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Και επειδή όπως είπαμε στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα υπερασπιστούμε το δίκιο της κάθε κατηγορίας ξεκινώντας από τον πιο οικονομικά αδύναμο συνάδελφο ρωτάμε τον καθένα από εμάς:
Θα καθόταν υπερωρία,
Θα πήγαινε εκτός έδρας,
εάν μετά την καταπόνηση των 8 ωρών δεν είχε κάποιο κίνητρο;
Ας απαντήσει πρώτη η Διοίκηση…
Κύριοι της Διοίκησης
Άλλο πράγμα το «νοικοκύρεμα» όπως λέτε και εντελώς διαφορετικό το πώς αντιμετωπίζεις τον εργαζόμενο που εξ’ ανάγκης πρέπει να μείνει υπερωρία , να δουλέψει βάρδια ή να πάει εκτός έδρας.
Η ΔΕΗ είναι βιομηχανία και όχι θερμοκήπιο με τριαντάφυλλα!
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή εμείς διαφωνούμε έστω και στις προσωρινές μειώσεις να υπάρχουν συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης που σίγουρο είναι ειδικά στις μεταβλητές ότι δεν μπορούν να πιαστούν, η θέση μας είναι:
Οι προσωρινές μειώσεις να γίνουν όχι απλά οριζόντια αλλά κλιμακωτά χωρίς παρέμβαση στο κλιμάκιο ώστε  να προστατευθούν οι χαμηλότερα οικονομικά συνάδελφοί μας μέχρι (εντός 3-4 μηνών) με απόλυτη σοβαρότητα, προσοχή και αίσθημα δικαίου καταλήξουμε (αφού δούμε τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τον εξορθολογισμό των ειδικών επιδομάτων ή των μεταβλητών) στις οριστικές μειώσεις.
Η Διοίκηση διαφωνεί με την πρόταση μας.
Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε υπεύθυνα για τις όποιες εξελίξεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
Ανεξάρτητα το πώς θα γίνουν οι προσωρινές μειώσεις όπως είναι αυτονόητο για να καταλήξουμε στο τι οριστικά θα γίνει (που αυτό είναι  το σημαντικότερο) η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεσμεύεται ότι θα διεξαχθεί διεξοδικός διάλογος με κάθε σωματείο μας προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα ζητήματα.
Θα συνεδριάσουμε ξανά και ξανά.
Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουμε μάθει να σεβόμαστε τα μέλη μας και να μην καταλήγουμε σε τίποτα ΟΡΙΣΤΙΚΟ πριν κουβεντιάσουμε ξανά και ξανά.
Αυτό είναι δέσμευση μας.
Τέλος, και όχι για να χειροκροτήσει κανείς ή να ευλογήσουμε τα γένια μας (γιατί τίποτα δεν προσφέρεται για χειροκρότημα γιατί και πάλι έχουμε τεράστιες μειώσεις) θυμίζουμε για όποιον συνάδελφο θέλει να βλέπει όλη την εικόνα ότι χάρη στην ακαριαία αντίδραση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τις αποφασιστικές κινήσεις της που μέσα σε 2 ημέρες είδε τόσο τον Υπουργό Ενέργειας όσο και τον Υπουργό Οικονομίας, οι εργαζόμενοι του κεφαλαίου Β   του Ν. 3429 εξαιρεθήκαμε από το Ενιαίο μισθολόγιο των Δημόσιων Υπαλλήλων που θα σήμαινε και νέες μειώσεις των μισθών πέρα από αυτές που έγιναν από 50% ως 60%!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Ανοικτη επιστολή στον υπουργό Π.Ε.Κ.Α.

Κύριε Υπουργέ,
Σας είναι γνωστές οι θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σχετικά με την πολιτική σας, για την εκποίηση – ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ή την πρόσφατη -και πέρα από κάθε αμφιβολία επιζήμια απόφαση- για τη δημιουργία «μικρών ΔΕΗ». Η νέα αυτή πολιτική, που έχει στόχο την ευκολότερη πώληση – εκποίηση δημόσιου πλούτου και την ικανοποίηση «επιθυμιών» και «απαιτήσεων», θα έχει ολέθριες συνέπειες στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, τη βιομηχανική παραγωγή αλλά και τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων.
Με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας σας υπενθυμίζουμε ότι, η ΔΕΗ με την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού και όχι των κυβερνήσεων.
Επιπροσθέτως δε πρέπει να σας πούμε ότι προκαλεί προβληματισμό και δημιουργεί  τεράστια ερωτηματικά η βιασύνη και η πολιτική σας συμπεριφορά να μην περιμένετε καν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για τις προσφυγές που είχε καταθέσει η Διοίκηση της ΔΕΗ και που σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση θα εκδοθούν στις 15 Δεκέμβριου 2011.
Θα πρέπει πάντως να γνωρίζετε ότι, η όποια υπόσχεση και δέσμευση  σας απέναντι στους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ τοκογλύφους θα συναντήσει την πιο σκληρή αντίδραση – αντίσταση των χιλιάδων εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Πριν είναι αργά για τα συμφέροντα της ΔΕΗ και του Ελληνικού λαού αναθεωρήστε τις καταστρεπτικές αποφάσεις που έχετε πάρει.

Εγκαταλείψτε εδώ και τώρα την πολιτική που καταστρέφει τη ΔΕΗ.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ-ΕΚΑ:Η λαϊκή ετυμηγορία δεν παραφράζεται και οι ευθύνες δεν παραγράφονται

Οι επίδοξοι «παραχαράκτες» οφείλουν επιτέλους να καταλάβουν πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αυτά βρίσκονται στην εφαρμογή της πολιτικής τους
Είναι εθνικά και κοινωνικά ανεύθυνο, δημοκρατικά και πολιτικά αποτρόπαιο, η σημερινή κυβέρνηση να αναζητά «άφεση αμαρτιών» και να απεργάζεται τη νομιμοποίηση της καταστροφικής της πολιτικής εγκλωβίζοντας τους Έλληνες πολίτες σε «προκάτ» χαλκευμένα δημοψηφίσματα και ρητορικά ερωτήματα.
Δεν μπορεί κάποιοι να βάζουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα ενός ολόκληρου λαού προκείμενου να διασφαλίσουν την προσωπική πολιτική τους επιβίωση.
Οι ιστορικές κατακτήσεις της πατρίδας μας είναι κοινωνικά επιτεύγματα και δεν αποτελούν πεδίο για εκβιαστικά διλήμματα, παρασκηνιακές διαδικασίες, πολιτικούς λεονταρισμούς και πρακτικές τυχοδιωκτισμού.
Η κεντρική εθνική επιλογή για παραμονή της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης είναι δεδομένη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγχέεται με την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αλλά και την εμμονή του Πρωθυπουργού να διατηρήσει την «καρέκλα» του. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που καλλιεργεί πλήττουν καίρια τόσο τη δυναμική όσο και την προοπτική του ευρώ, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά νερό στο μύλο των διεθνών κερδοσκόπων.
Η κυβέρνηση έχει απολέσει, εδώ και αρκετό καιρό, τη «λαϊκή δεδηλωμένη». Όσο και αν χρησιμοποιήσει το «τέχνασμα» του κοινωνικού αυτοματισμού, όσο και αν μεταχειρίζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς ως «τρικ», δεν διαθέτει καμία κοινωνική νομιμοποίηση για να προχωρήσει.
Το αίτημα για εκλογές είναι επιτακτική εθνική ανάγκη.  
Οι κυβερνήσεις μπορεί να εκλέγονται για τέσσερα χρόνια αλλά υπάρχει και το πατριωτικό καθήκον, που υπαγορεύει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία όταν οι κρίσιμοι εθνικοί λόγοι το επιβάλλουν. 
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Αυτά βρίσκονται μόνο στην ακολουθούμενη πολιτική.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
                                         Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε.ΜΠΟΥΖΟΥΛΑ


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Εκτός από την ενημέρωσή σας μέσω των δελτίων που έχω εκδώσει μέχρι σήμερα, θεωρώ χρέος μου να απευθυνθώ με τη παρούσα ανακοίνωσή μου, αφενός μεν να απαντήσω σε κακόβουλα δημοσιεύματα που  πλήττουν εμένα προσωπικά αλλά και τη παράταξη της ΔΑΚΕ που με τίμησε με τη ψήφο της, για την εκλογή και εκπροσώπησή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε και αφετέρου  να γνωστοποιήσω το σύνολο των προβλημάτων που έχουν προκύψει σε σχέση με τη θέση ευθύνης που έχω πάρει για την αντιμετώπισή τους.
Πέρασαν ήδη δύο χρόνια  διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ  με τρομερά αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στην Ελληνική Κοινωνία. Οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, οι Συλλογικές Συμβάσεις καταργούνται, οι εφεδρείες και απολύσεις είναι στο μενού της Τρόικας και του ΔΝΤ ενώ ο κόσμος της εργασίας αλλά και οι συνταξιούχοι στενάζουν από τις αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές και τις επιβολές από τα χαράτσια, τα διαφαινόμενα ως αντισυνταγματικά που θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.
Η ενεργή συμμετοχή μου στα Διοικητικά Συμβούλια της Επιχείρησης με τον θεσμικό ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων και με τη δύναμη ευθύνης που μου δώσατε εσείς με την ψήφο σας ώστε να ελέγχω, να παρεμβαίνω και να μη ψηφίζω τα κακώς κείμενα των αποφάσεων των Διοικούντων με υποχρεώνει να σας ενημερώσω ότι δυστυχώς η κατάσταση στην πιο κερδοφόρα Επιχείρηση της Χώρας είναι τραγική.
Υπάρχει μία σειρά απαράδεκτων ενεργειών και αποφάσεων από την πλευρά της παρούσας Διοίκησης της ΔΕΗ που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση της Επιχείρησης.
Με τη σκέψη πάντα προς όφελος των εργαζομένων και των συμφερόντων της Επιχείρησης ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑ και ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ δημόσια όσα αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα επιχειρούσε να εφαρμόσει η Διοίκηση και η Κυβέρνηση.

Ενδεικτικά αναφέρω:
-   Ήμουν και είμαι αντίθετος όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις μου από τη θητεία μου ως Γραμματέας της ΓΣΕΕ τόσο στο αρχικό Μνημόνιο  όσο και στα επακόλουθα αυτού, Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Μεσοπρόθεσμο, Πολυνομοσχέδιο κ.λ.π.
-    Μειώσεις μισθών και κατάργηση δώρων και η μετατροπή τους σε βοηθήματα….. που ισοδυναμούν με  περικοπές  6 μισθών, συμπεριλαμβανόμενων και των φορολογικών επιβαρύνσεων (χαράτσια, έκτακτες εισφορές κλπ).
-         Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του κουτσουρεμένου επικουρικού (το οποίο ξεπερνά την διετία ενώ πριν καταβάλλονταν εντός διμήνου), παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου η οποία δεν κινείται στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας παρά το  γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται και η αποζημίωση όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ
-         Αύξηση του χρόνου απόδοσης κουτσουρεμένης σύνταξης.
-         Μείωση του πάγιου πόρου προς τον ασφαλιστικό φορέα με απρόβλεπτες συνέπειες στη λειτουργία του.
-          Διάλυση του Κανονισμού Διάρθρωσης Υπηρεσιών (ΚΔΥ) και Κανονισμού Λειτουργίας Υπηρεσιών (ΚΛΥ) του ΤΑΥΤΕΚΩ και του ΤΑΠ με μείωση ακόμα και της εκπροσώπησης.
-          Διάλυση των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο (π.χ μη λειτουργία των μικροβιολογικών εργαστηρίων κλπ).
-         Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με την μη υπογραφή της τα δύο προηγούμενα έτη και καταστρατήγηση του ΚΚΠ/ΔΕΗ, ΚΛΥ και ΚΔΥ με αύξηση των οργανικών θέσεων σε ημετέρους.
-         Διαμελισμός της ΔΕΗ μέσω της ίδρυσης των θυγατρικών.
-         Κίνδυνος πώλησης τμήματος του εγχώριου πλούτου και του παραγωγικού δυναμικού της Επιχείρησης (λιγνίτες, λιγνιτικοί σταθμοί, νερά).
 -         Αποδιάρθρωση της ΔΕΗ με την περικοπή τόσο του αναγκαίου εκτός έδρας όσο και των αναγκαίων υπερωριών με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εργολαβίες στη ΔΕΗ με υπέρογκα ποσά.
-         Κατασυκοφάντηση και υπονόμευση τόσο του προσωπικού όσο και της Επιχείρησης από την κυβέρνηση και από ξένα κέντρα μέσω απειλών για εφεδρεία και πλεονάζοντες εργαζόμενους όταν όλες οι διοικήσεις της ΔΕΗ επιζητούν επίμονα νέες προσλήψεις λόγω τρομακτικής έλλειψης.
-         Προσβλητικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους με την λήψη απόφασης στο Δ.Σ της ΔΕΗ για την προσφυγή στα Διαιτητικά Δικαστήρια για την φορολόγηση του μειωμένου τιμολογίου.
-         Κατάργηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων και βρεφονηπιακών σταθμών.
-         Εφαρμογή αδικαιολόγητου ωραρίου τριών ταχυτήτων.
-         Πάγωμα και αφαίμαξη από τη μη καταβολή της ωρίμανσης κλιμακίου και χρονοεπιδόματος.
-         Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κος Γ.Παπακωνσταντίνου δεν δικαιολογείται  να προβαίνει σε δηλώσεις περί πώλησης μονάδων και εκχώρηση λιγνιτικών κοιτασμάτων, ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια από το 2008 και το 2009 και αναμένεται η απόφασή τους να εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2011.
 -         Προχωρά η ολοκλήρωση απόσχισης από τη μητρική ΔΕΗ της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς σε νέα εταιρεία Α.Ε παίρνοντας και τα κεφάλαιά της (περιουσία κλπ) ενώ προκύπτουν εύλογα τα ερωτήματα:
   - Η εν λόγω αποσχισθείσα περιουσία δεν αποτελεί τμήμα από τη συνολική περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα;
  - Οι εργαζόμενοι στη θυγατρική δεν θα διέπονται από τη ενιαία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που υπογράφει η πλέον ΑΣΟΠ και γιατί δεν το προέβλεψε ο νομοθέτης;
  - Οι εκπροσωπήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της δεν έπρεπε να      είναι αντίστοιχες με τη μητρική (δύο); 
  - Πως προστατεύεται η ασφαλιστική περιουσία της θυγατρικής στη βάση του ισχύοντος νομικού πλαισίου περί προστασίας πχ. άρθρο 34 Νόμου 2773/99;
-          Θα έχει την ίδια δανειοληπτική ικανότητα η θυγατρική  με την ενιαία ΔΕΗ και αν όχι πως δικαιολογείται;
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Θα υπερασπιστώ την υλοποίηση τόσο του Ενεργειακού Σχεδιασμού σε σωστές βάσεις όσο και την συμμετοχή του Εθνικού μας καυσίμου (λιγνίτη) για την εύρυθμη, αδιάλειπτη και οικονομική λειτουργία της παραγωγής Η.Ε (ορυχεία – λιγνιτικές μονάδες κλπ).

 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ. 

  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΡΘΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.