Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ν. Κιουτσούκης:"Εάν θέλουν να σώσουν την πατρίδα, οφείλουν πρώτα να προστατεύσουν τους πολίτες της"

ΔΗΛΩΣΗ
  του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Εάν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φέρονται ως απαιτήσεις των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ, περί μείωσης συντάξεων, κατάργησης 5νθημέρου, μείωσης του κατώτατου μισθού, νέων μέτρων και εφαρμογή των “συμφωνηθέντων” προχωρήσουν, τότε όχι μόνο επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση μας περί διαλόγου “κωφών” όπως την καταθέσαμε στο σεμινάριο του ILO (ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) αλλά καταρρίπτουν και τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα…

Η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέσω ενός νέου “μοντέλου” που ενδεχομένως να αποκτήσει και αρχαία ονομασία, όπως άλλοι μηχανισμοί, αποτελεί προσβολή της δημοκρατίας, κατάργηση του πυλώνα της - των κοινωνικών εταίρων και κατάργηση ενός βασικού συστατικού της, του διαλόγου, και αποτελεί επιβεβαίωση ότι στην Ελλάδα επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες και οι δημοκρατικοί θεσμοί βάλλονται….

Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από το διάλογο και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις…. Κινδυνεύει από τις πάγιες πλέον πρακτικές των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, των διαταγμάτων και της ψήφισης νόμων σε ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ.

Σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου των απαιτήσεων των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ, οι οποίοι πριν από κάθε δόση “βγάζουν” νέα προαπαιτούμενα, πιστεύοντας ότι έτσι θα διορθώσουν τα προηγούμενα λάθη τους και τις “τρύπες” στα δημοσιονομικά κενά, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης οφείλουν να αντισταθούν σθεναρά σε κάθε νέα νοσηρή παράλογη απαίτηση τους, όπως αυτή της μείωσης εκ νέου των συντάξεων για να φθάσουμε στα ΠΟΣΟΣΤΑ των Γερμανών!!!

Ξεχνάει όμως ο εν λόγω “λογιστάκος” ότι στη Γερμανία οι κοινωνικές παροχές ποσοστιαία είναι πολλαπλάσιες απ΄ ότι στη χώρα μας όπως ξεχνάει ότι τα 918 € μικτά κατά μέσο όρο των συντάξεων στην Ελλάδα, φορολογούνται και μειώνονται στο μισό από την εφαρμογή της φορομπηχτικής πολιτικής των Κυβερνήσεων και των χαρατσιών που επιβάλλονται, με τις δικές τους προτάσεις!!!

Θα πρέπει λοιπόν ο Τόμσεν, ο Μόρς και ο Μαζούχ, ο Τραα και η Task Forse να αντιληφθούν, ότι η μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ και η “τρύπα” που δημιουργείται πρέπει να καλύπτεται από τον προϋπολογισμό και όχι με ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ διότι έχουν “στραγγίξει” τα νοικοκυριά με την πολιτική ιδεοληψία της αυστηρής μονομερούς λιτότητας.

Ας σταματήσουν επιτέλους να βαφτίζουν το κρέας ψάρι. 
Εάν θέλουν να σώσουν την πατρίδα, οφείλουν πρώτα να προστατεύσουν τους πολίτες της. 
Η πατρίδα δεν είναι πουκάμισο αδειανό όπως κάποιοι επιχειρούν να παρουσιάσουν, αποτελείται από ανθρώπους που τρία χρόνια τώρα πληρώνουν τα ΛΑΘΗ του δημοσιονομικού προγράμματος και μάλιστα με δυσβάσταχτους όρους.

Ο λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες, δεν δέχεται οι θυσίες του να πέφτουν σε βαρέλι δίχως πάτο και δεν δέχεται να αποτελέσει την Ιφιγένεια για να σωθεί η αξιοπιστία του ΔΝΤ και οι οικονομίες των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Το πρόγραμμα είναι λάθος!!! Το παραδέχονται όλοι πλέον… ο λαός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σ’ εκείνους τους πολιτικούς που θα τολμήσουν να διορθώσουν αυτό το λάθος, που καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία.

Στους πολιτικούς που τολμούν… Γιατί ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ έχοντας δίπλα του τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου