Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΔΕΗ

Την έναρξη καταβολής εφάπαξ αποζημίωσης στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, που βγήκαν στη σύνταξη εδώ και λίγα χρόνια αλλά αργούσε να τους καταβληθεί το εφάπαξ που τους αναλογεί, ανακοίνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας.
Μιλώντας στο e-ptolemeos.gr, ο πρόεδρος του σωματείου Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, δήλωσε ότι «τα οικονομικά στοιχεία για τα έτη ασφάλισης του κάθε συνταξιούχου που ζήτησε το τμήμα του εφάπαξ άρχισαν και στέλνονται από τη ΔΕΗ, το ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ, οπότε άρχισαν να βγαίνουν αποφάσεις καταβολής εφάπαξ από την 1/9/2013». Αφού έχουν σταλεί από τις υπηρεσίες τα..
στοιχεία μισθοδοσίας της τελευταίας πενταετίας των δικαιούχων που ζήτησε το ΤΑΥΤΕΚΩ για το νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ «άρχισε πλέον να βγαίνει το άθροισμα εισφορών της τελευταίας 5ετίας επί τα έτη υπηρεσίας επί 60%, που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι θα πάρουν παραπάνω εφάπαξ από ό,τι επρόκειτο να πάρουν με τον παλιό υπολογισμό και περισσότερο όσοι έχουν περισσότερα χρόνια υπηρεσίας, γιατί καταργήθηκε στο μεταξύ το πλαφόν των 30 ετών υπηρεσίας για τον υπολογισμό της εφάπαξ αποζημίωσης.»
 
Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ειδικότερα ότι εντός των ημερών αναμένεται η αποστολή των αποφάσεων στους δικαιούχους και προς τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να πληρώνονται το εφάπαξ οι συνταξιούχοι που έλαβαν τις αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου