Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

«Πράσινο» από Κομισιόν στο δάνειο της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των νησιών


Τον Δεκέμβριο του 2015 η Ελλάδα ενημέρωσε την Κομισιόν για τα σχέδιά της να εγγυηθεί για δάνειο 190 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ προς τη ΔΕΗ, με ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με εκείνους που λάμβανε η εταιρεία χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου. Την έγκριση δανείου προς τη ΔΕΗ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για την βελτίωση της ηλεκτροδότησης των νησιών του Αιγαίου έλαβε η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κομισιόν.

«Η Κομισιόν απεφάνθη ότι τα σχέδια της ελληνική κυβέρνησης για τον 
εκσυγχρονισμό των εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας στα μη συνδεδεμένα ελληνικά νησιά, δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικής βοήθειας καθώς το μέτρο είναι απαραίτητο για το κοινό συμφέρον», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Τον Δεκέμβριο του 2015 η Ελλάδα ενημέρωσε την Κομισιόν για τα σχέδιά της να εγγυηθεί για δάνειο 190 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ προς τη ΔΕΗ, με ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με εκείνους που λάμβανε η εταιρεία χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου.
Το δάνειο αυτό θα καλύψει το μισό κόστος για την αναβάθμιση, επέκταση και ανακαίνιση των υφιστάμενων εργοστασίων στα 18 νησιά που δεν είναι συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Το υπόλοιπο κόστος θα αναλάβει η ΔΕΗ από δικά της κεφάλαια.



Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου