Αγώνα Αντίστασης στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και Επιβίωσης για τις τοπικές κοινωνίες, είναι αποφασισμένοι να δώσουν πολίτες και εργαζόμενοι. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα των διαδηλωτών , εργαζόμενων και πολιτών της Μεγαλόπολης, που είχαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ταυτόχρονα ήταν η δέσμευση που έδωσε στον υπουργό Ενέργειας Γ.Σταθάκη , αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τον Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως, τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ και τους πρόεδρο και
γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αφού πρώτα έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τις νεώτερες εξελίξεις, ελήφθησαν αποφάσεις για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί ενώ συμφωνήθηκε η δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Γενική Απεργία της 14ης Δεκεμβρίου που αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

 Εθνικό έγκλημα χαρακτήρισε την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το χαρακτηρισμό αυτό είχε χρησιμοποιήσει το 2014 και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο με μια μικρή παραλλαγή. Σήμερα λένε ότι είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, δεν φαντάζομαι ότι οι άλλοι το είχαν σε διαφορετικό σημείο του σώματός τους» σχολίασε δηκτικά ο κ. Αδαμίδης.
Όπως είπε «δεν πρόκειται για επενδύσεις γιατί οι ιδιώτες θέλουν να τις πάρουν (σ.σ. τις λινγιτικές μονάδες) κοψοχρονιά και να κάνουν απολύσεις».

Εξηγώντας τι θα σημάνει η πώληση μονάδων ο κ. Αδαμίδης είπε ότι «η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να κρατήσει την ηλεκτροδότηση της χώρας. Δεν θα είναι το τελευταίο καταφύγιο για τους καταναλωτές είτε είναι ευάλωτος είτε στο κοινωνικό, το αγροτικό και το πολυτεκνικό τιμολόγιο».

Ερωτηθείς για την αντίδραση των εργαζομένων στη ΔΕΗ ξεκαθάρισε ότι «ειμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τουλάχιστον ό,τι κάναμε το 2014 αλλά τώρα θα κάνουμε περισσότερα γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που έχει πει ψέματα στο λαο του εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες».

«Πιστεύω ότι το σύνολο της εργατικής τάξης στη χώρα νιώθει εξαπατημένο» είπε κ. Αδαμίδης και κατέληξε ότι «εμείς θέλουμε επενδύσεις αλλά να προσθέσουν και όχι να αφαιρέσουν θέσεις εργασίας».