Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ


48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινά από τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου. Στόχος των απεργιών είναι «να καταλάβει ο καταναλωτής την αντίδρασή μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ Αδαμίδης. Όπως διευκρίνισε, στόχος του συνδικάτου  είναι να υπάρξουν αναγκαστικές διακοπές ρεύματος (όχι μπλακ άουτ). Στην πράξη, καθώς σήμερα η ΔΕΗ δεν έχει το μονοπώλιο στην παραγωγή, η απεργία θα περιορίσει την προσφορά ενέργειας και ο ιδιαχειριστές (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) ανάλογα με τη ζήτηση θα προχωρήσουν
σε μεμονωμένες περικοπές φορτίου που θα επηρεάσουν την προσφορά.
 Δηλαδή το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα υπάρξουν ολιγόωρες διακοπές ρεύματος ανά περιοχές.
Στη συνέντευξη το παρών έδωσε ο περιφερειάρχης Δ Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης που δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στο «ξεπούλημα» των μονάδων και προειδοποίησε ότι οι επενδυτές που θα αγοράσουν τις μονάδες είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή.
 
Τόνισε δε ότι ο ίδιος θα παραιτηθεί εάν  έρθουν οι αγοραστές των μονάδων.
Ο κ. Αδαμίδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήταν δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ όταν αντιδρούσαν στην πώληση της μικρής ΔΕΗ και τώρα προχωρά στην υλοποίηση ενός χειρότερου σχεδίου. Ο ίδιος κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τη ΔΕΗ περιλαμβανομένου και του προέδρου να καταψηφίσουν την πώληση (ήδη έχουν δηλώσει ότι θα το κάνουν οι εκπρόσωποι  των εργαζομένων (Φωτόπουλος, Καραλευθέρης).

www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου