Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΑΝΤ. ΚΑΡΡΑΣ: "ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΣΤΑΘΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ"




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  του


Πρόεδρου της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,



Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον καλόπιστο πως η ΔΕΗ η μεγαλύτερη βιομηχανία των Βαλκανίων, η επιχείρηση του ελληνικού λαού όπως συνηθίζουμε να λέμε, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ με τις γνωστές νεομνημονιακές αριστερόστροφες «fast track» διαδικασίες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ μετά από τρία χρόνια είναι μοιραίες και καθοριστικές… 

Ο ενεργειακός γίγαντας της Νοτιανατολικής Μεσογείου ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ με μια σειρά από στοχευμένες κινήσεις που στόχο είχαν να έρθουμε στην σημερινή σχεδόν μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δηλαδή στην εκποίηση του Εθνικού πλούτου που λέγεται λιγνίτης και την αναίμακτη και ΔΩΡΕΑΝ εκχώρηση του στους ιδιώτες ανταγωνιστές της.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της ΔΕΗ θα καταγραφεί ιστορικά, ως ακόμα ένα «ανδραγάθημα» της «Ελληνικής Τρόικας» των Τσίπρα, Σταθάκη και Παναγιωτάκη.



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,



Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σταθερή στις θέσεις τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή από τότε που ξεκίνησε να ξετυλίγεται του κουβάρι της σαλαμοποίησης και  της εκποίησης της ΔΕΗ, αγωνίστηκε σκληρά για να αποτρέψει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το 2000 μέχρι σήμερα ανεξαρτήτως κυβέρνησης «βγήκε μπροστά», χωρίς να υπολογίσει μικροσυνδικαλιστικό και μικροκομματικό κόστος.



·         Στάθηκε σθεναρά απέναντι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Ασφαλιστικού μας.

·         Στάθηκε σθεναρά απέναντι στον μοιραίο διαμελισμό της Επιχείρησης. 

·         Στάθηκε σθεναρά στη μη υπογραφή της μνημονιακής Συλλογικής Σύμβασης του 2012 που νομιμοποίησε τις μισθολογικές περικοπές.

·         Στάθηκε σθεναρά απέναντι στη «μικρή ΔΕΗ».

·         Στέκεται εδώ και 3 χρόνια σθεναρά απέναντι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της μισής ΔΕΗ, δια χειρός Τσίπρα.



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,



ü  Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με μια σειρά από δράσεις και ανακοινώσεις επισήμανε έγκαιρα πως αυτό που πάνε να υλοποιήσουν οι κ.κ. Τσίπρας–Σταθάκης-Παναγιωτάκης είναι το  πλέον επαχθές σενάριο για την Επιχείρηση του ελληνικού λαού.

ü  Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επισήμανε έγκαιρα πως ο αγώνας πρέπει να γίνει με όρους ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και όχι με τους απαρχαιωμένους και αναποτελεσματικούς τακτικισμούς του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ü  Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επισήμανε έγκαιρα τον σκοτεινό ρόλο του «τέως συναδέλφου» διοικητή της ΔΕΗ. Δεν του χάιδεψε τ’ αυτιά για ιδιοτελείς λόγους κι ας το πλήρωσε…

ü  Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις της προσωπικής διαπραγμάτευσης με τον υπουργό και την διοίκηση της ΔΕΗ .

ü  Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επισημαίνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ πως ΜΟΝΟ με ΟΜΟΨΥΧΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μπορούμε να δώσουμε έναν τέτοιο αγώνα. Την μητέρα των μαχών όπως συνηθίζουμε να λέμε, απέναντι στην σπουδή της «ελληνικής τρόικας» να μας σύρει σε κοινωνικό αυτοματισμό.

ü  Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν έχει μάθει να χάνει αγώνες πριν ακόμα ξεκινήσουν!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ μας απέναντι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της «Ελληνικής τρόικας» θα είναι σκληρός, διαρκής και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ.

ü  Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν ενέδωσε ποτέ. Θα  δώσει πραγματικά  ΑΝΕΝΔΟΤΟ αγώνα και όχι  ‘‘ανέκδοτο’’…





ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς εσωστρέφεια και δεύτερες σκέψεις ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ και θα αποτρέψουμε το «fast track» ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της «νεοφιλελεύθερης αριστεράς» των Τσίπρα-Σταθάκη-Παναγιωτάκη!!!







                                                                               Αντώνης Καρράς



Πρόεδρος ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου